ddd
Kmicic: JAk takie cops rozwiaxac

((3+i)
3)
(1/5)
najpier polcizcyc z moveira w nawiasie a potem pierwiastki mozna tak
5 lut 01:45
Kmicic: to 1/5 to jest potega
5 lut 01:50
5 lut 12:58
Kmicic: niech mi ktoś pomoże
5 lut 13:53
MQ: ((3+i)3)1/5=(3+i)3/5
5 lut 13:59
Kmicic: no tak mozna tylko ze potem ze wzorow nie da rady wyznaczyc 5 pierwiastkow
5 lut 14:36
Janek191:
( 3 + i )3 = ( 3 + i )2 *( 3 + i ) = ( 9 + 6i − 1)*( 3 + i) = (8 + 6i)*( 3 + i) =
= 24 + 8i + 18i − 6 = 18 + 26 i
i dalej z wzoru na pierwiastki z liczby zespolonej
5 lut 14:53
Kmicic: wzor moveira i git

dzięki janku 191
5 lut 14:56