wyznacz wartości
nicknick: 1) lne + ln(1/e)
2) arcsin(sin(π/3))
3) arctg(tg(11π/3))
4 lut 22:30
nicknick: przepraszam czy ktoś mógłby mnie przynajmniej jakoś naprowadzić? proszę
4 lut 22:53
Janek191:
| | 1 | | 1 | |
1) ln e + ln |
| = ln ( e* |
| ) = ln 1 = 0 |
| | e | | e | |
4 lut 22:57
nicknick: dziękuję , a może potrafiłbyś zrobić jeszcze coś takiego
2ln(e3) − ln(1/e)
4 lut 23:05
nicknick: mi wyszło coś takiego ln e7
4 lut 23:11
Janek191:
... = 7 ln e = 7 *1 = 7
4 lut 23:13
nicknick: ok, dzięki
4 lut 23:20