matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
Yogi:
Ile pierwiastków całkowitych ma równanie: x
3
=64x ?
4 lut 21:40
Ajtek:
Tszy
4 lut 21:41
Radek:
x
3
−64x=0 x(x
2
−64)=0 x(x−8)(x+8)=0
4 lut 21:41
Yogi:
Dzięki
4 lut 21:43