;)
Jimmson: Mam problem z jednym zadankiem, mógłby mi ktoś pomóc?

Dane są punkty A=(−2,−1) B=(10,4) oraz prosta k o równaniu y=−0,5x+3. Oblicz odległość punktu A
od prostek k.
4 lut 19:56
Radek:
To jest tylko podstawienie do wzoru...
4 lut 19:57
5-latek: Rysunek jest zrobiony ?
4 lut 19:57
Jimmson: Podstawiłam do wzoru, ale wynik mi wyszedł z przecinkami i dlatego proszę o pomoc. A rysunku
nie ma, a pomoże mi jakoś?
4 lut 20:00
Jimmson: Już chyba mam, wynik będzie 2√5 ?
4 lut 20:30
Alfa: tak
4 lut 20:35
Jimmson: Dziękuję!
4 lut 22:23