matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciagi
Gahrlp:
Udowodnic z def., ze lim n−>∞ (2
√
n
)=∞ Niech a>0 2
√
n
>a n>
√
n
>log
2
a, Czy nie wystarczylo by wziac tutaj n
0
=[|log
2
a|]+1 ?
4 lut 19:38
Gahrlp:
?
4 lut 20:07
asdf:
http://ucze-sie.pl/?q=granice_3
4 lut 20:11