matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspólny miaownik
drzemek:
sprrowadzenie tego do wspólnego mianowanika
1 + 2h
1
+
=
−19 +5h
19
proszę bardzo o pomoc
4 lut 19:13
drzemek:
ok, sam już rozwiązałem = 1/19(−19 =5h)/−19 + 5h
4 lut 19:47
Sławek:
Poczytaj tutaj
http://iim.mech.pk.edu.pl/pliki_d/matematyka.pdf
4 lut 19:48
drzemek:
dzięki, przyda się
jak z fizyką na tym kierunku ?
4 lut 19:54