matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg arytmetyczny!!! POMOCY!!
monika27:
Oblicz sumę pięćdziesięciu początkowych wyrazów ciągu arytmetycznego(a
n
) w którym a
1
=−49 i r=2. BARDZO PROSZĘ O POMOC I Z GÓRY DZIĘKUJĘ
!
4 lut 17:54
Mila:
a
50
=−49+49*2=49
−49+49
S
50
=
*50=0
2
4 lut 21:41