ciągi
Szymon: Rozwiąż równanie: 21 * 23 * 25* ... * 22x−! = 64 * 4x+1
4 lut 16:53
Saizou :
2
1+3+5+...+2n−1=2
5*2
2x+2
1+3+5....+2x−1=2x+7
i teraz spróbuj

po lewej stronie jest suma ciągu arytmetycznego
4 lut 16:57
Bizon:
... dla porządku 64 .....to 26
4 lut 17:04
Bizon:
... a x ... to nie koniecznie n −
4 lut 17:06
Saizou : fakt, palec mi się omsknął
4 lut 17:06
Szymon: a faktycznie, dzięki

hmm x = 1 +2
√2 i x = 1 − 2
√2 ?
4 lut 17:09
Bizon:
... ciekawi mnie jak
Szymon poradzi sobie z tym ciągiem a właściwie z jego sumą −
4 lut 17:09
Szymon: nie, to mam źle bo właśnie n mi wyszło x ..
4 lut 17:10
Bizon:
... ma prawo wyjść ... o tym, że x to nie koniecznie n .... napisałem w kontekście tego
że Saizou raz pisze n a raz x ALE WYKAZAĆ TO TRZEBA
A wynik też masz nie ok
4 lut 17:18
Saizou : to z przyzwyczajenia
4 lut 17:19
Bizon:
... a zaczęło się od tego, że chyba Szymon źle wpisał w treści zadania ...
4 lut 17:21