.
asdf: Statystyka

Obsługa działa artyleryjskiego ma 3 pociski. Prawdopodobienstwo trafienia do celu jednym
pociskiem ( przy 1 wystrzale ) wynosi 0,7. Strzelanie konczy sie z chwila trafienia do celu
albo wyczerpania pociskow. Prawdopodobienstwo oddania co najmniej 2 strzalow jest rowne:
A. (0,3)
2
B. 0,3 * 0,7
C. 0,3
D. (0,3)
2 * 0,7
Wedlug mnie to tak trzeba policzyc:
NIE = 0.3
TAK = 0.7
ODP: NIE * TAK + NIE * NIE * TAK + NIE * NIE * NIE = 0,3
rozumowanie OK?
4 lut 16:26
asdf: ?
4 lut 16:30
asdf: ?
4 lut 16:34
Ajtek:
Odnośnie samych strzałów, wg mnie jest okej. Tylko dlaczego to się =0,3?
Cześć
asdf 
.
4 lut 16:39
wredulus:
Toc ... pr. Ze oddasz conajmniej 2strzaly = pr. Pudla w pierwszym = 0.7 ikoniec.kropka
4 lut 16:41
wredulus:
Sorki ... 0.3
4 lut 16:42
asdf: czyli wychodzi na to samo

@Ajtek
czesc, jak wymnozysz to wszystko podstawiajac za NIE oraz TAK to wyjdzie 0.3
4 lut 16:43
Ajtek:
Też fakt. Zobaczyłem statystyka wyłączyłem myślenie

.
4 lut 16:44
Ajtek:
Nie liczyłem, dlatego pytałem

.
4 lut 16:44
asdf: czemu

statystyka nie jest taka trudna

chociaz dla mnie jest nudna..wole granice,
pochodne, szeregi, calki
4 lut 16:48
Ajtek:
Bo nic nie pamiętam ze statystyki

.
4 lut 16:51