matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przygotowania do matury 3
bodziu:
Wykaż że log
3
15 = log
2
5 * log
3
4 * log
4
2 + 1
4 lut 16:22
Janek191:
L = log
3
15 = log
3
( 3*5) = log
3
3 + log
3
5 = 1 + log
3
5
1
P = log
2
5 * log
3
4*log
4
2 + 1 = log
2
5 *
* log
4
2 + 1 =
log
4
3
1
log
2
5
= log
2
5 *
* log
2
2
2 + 1 =
*0,5 log
2
2 + 1 =
log
2
2
3
0,5 log
2
3
log
2
5
log
2
5
=
*0,5*1 + 1 =
+ 1 = log
3
5 + 1
0,5 log
2
3
log
2
3
L = P
4 lut 23:36