równania wielomianowe
kasia: jakie założenia muszę przyjac zeby rozwiazac to rownanie? tzn jakie beda dziedziny?
(|x2−x|+1)/(|x+1|−x2)=1
4 lut 15:10
wredulus_pospolitus:
mianownik ≠ 0
4 lut 15:11
kasia: to nie wystarczy
4 lut 15:19
kasia: więc może ktoś wie, jak to zrobic?
4 lut 15:19
wredulus_pospolitus:
co nie wystarczy
4 lut 15:20
wredulus_pospolitus:
ja Ci podałem jakie założenie masz rozwiązać ... i sama juz to rozwiążesz
4 lut 15:20
J: Wystarczy, wystarczy .. jeśli chodzi odziedzinę
4 lut 15:27
kasia: a z licznika z tym modułem nic? bo to chyba trzeba rozwiazac biorac pod uwage kilka przedzialow
4 lut 15:30
wredulus_pospolitus:
dokładnie ... trzeba rozwiązać biorą pod uwagę przedziały
4 lut 15:30
kasia: to właśnie o to pytałam

pomożesz mi ?
4 lut 15:33
J:
I A I = A , gdy A ≥ 0
I A I = −A, gdy A<0
4 lut 15:33
kasia: znam podstawy J −.−
4 lut 15:33
kasia: w praktyce bywa trudniej
4 lut 15:34
J: Np. Ix2 − xI = x2 − x, gdy x2 −x ≥ 0
4 lut 15:34
kasia: J, mówię, że znam takie podstawy... tylko gubię się jak mam kilka warunków + główną dziedzinę,
rozumiesz mnie?
4 lut 15:36