f
stevcio: naszkicuj wykres funkcji
f(x)=2x+1 gdzie x nalezy<−2;1>
4 lut 13:19
J: Umiesz narysować funkcję y = 2x + 1 ?
4 lut 13:20
stevcio: tak
4 lut 13:23
J: To narysuj tylko fragment tej prostej od punktu (−2,−3) do punktu (1,3) włacznie z tymi
punktami.
Oś OY przetnie w punkcie (0,1).
4 lut 13:27
stevcio: nie czaje, mam ta prosta narysowana, ale co z tym −2,1?
4 lut 13:36
J: Początek tej prostej ( ścislej oodcinka ) jest w punkcie (−2,−3) a koniec w (1,3).Rysujesz
tylko odcinek prostej y=2x+1 w przedziale <−2,1>.
4 lut 13:42
stevcio: aa, patrze na os x i od −2 do 1, ale proste a ja taki glupi
4 lut 13:43