matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna funkcji
hania:
pochodna ((x−2)
2
+ 5x −1)' 2(x−2) +5 ?
3 lut 23:57
ICSP:
3 lut 23:58
hania:
super
4 lut 00:00
hania:
a to:
1
1' * x
2
− x * x
2
'
5
(5
√
x
)−
= 5' *
√
x
+ 5 *
√
x
−
=
−
x
2
x
4
2
√
x
−2
?
x
3
nie mam do tego odpowiedzi i nie wiem, czy właściwie robię...
4 lut 00:05
ICSP:
5
2
=
+
2
√
x
x
3
4 lut 00:08
hania:
ano rzeczywiście
4 lut 00:09
ICSP:
takie proste to możesz sobie do wolframa wklepać
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%5B5sqrtx+-+1%2Fx%5E2%5D%27
4 lut 00:09