matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:/
ala:
wiadomo ze P(A)=0,3, P(A∩B)=0,1P(A∪B)=0,8 dla pewnych zdarzen AiB. wowczas P(B') wynosi
3 lut 23:12
zombi:
P(A∪B) = P(A) + P(B) − P(A∩B) oraz P(B') = 1 − P(B)
3 lut 23:15
Eta:
P(B)= P(AUB)−P(A)+P(A∩B)=........ P(B
'
)=1−P(B)=....
3 lut 23:16