matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
co zamieniam na co
Proceder:
Rozwiąż równanie
√
3
(
)
2x−2
=81
1−x
2
3
HELP
3 lut 22:22
Proceder:
√
3
6761
Mam to,że (
)
−8
=
=81
3
81
Co teraz za co podstawić,pomocy
3 lut 22:42
ICSP:
Sprowadź wszystko do potęgi o podstawie 3.
√
3
3
1/2
=
= 3
1/2 − 1
= 3
−1/2
3
3
1
[3
−1/2
]
2x−2
= 3
−x + 1
I to samo z prawą stroną.
3 lut 22:44
Marcin:
√
3
Skoro sam to napisałeś, to podstaw za 81 zwoje (
)
−
8
3
3 lut 22:46
Marcin:
swoje*
3 lut 22:46
Proceder:
o JA Ciebie
√
3
a ja liczę na pół zeszytu (
)
−8
3
3 lut 22:48