funkcje , logika
tuptus: w roku 1845 na uroczystość urodzin ktoś spytał jubilata ile ma lat . odpowiedział on "gdy swój
wiek sprzed 15 lat pomnożę przez swój wiek za 15 lat to otrzymam wiek swojego urodzenia ".
ile lat ma jubilat
3 lut 21:23
Eta:
x −−− wiek jubilata, x>15
(x−15)*(x+15)=1845−x
rozwiąż to równanie .......
3 lut 21:31
matarto: mam tu skorzystac ze wzoru skróconego mnozenia ?
3 lut 21:39
daras: nie jest to zabronione
3 lut 21:43
matarto: rly

?
3 lut 21:44
Eta:
Takiego równania?.... nie potrafisz rozwiązać?
3 lut 21:46
matarto: potrafie , wolę się upewnic
3 lut 21:46
Eta:
To działaj ........
3 lut 21:47
matarto: nie wychodzi , jakis kosmos idzie
3 lut 22:04
matarto: x2−152=1845−x ?
3 lut 22:07
Eta:
Jaki "kosmos"

x>15
x
2−225=1845−x ⇒ x
2+x−2070=0 Δ= 8281,
√Δ=91
x=.........
3 lut 22:08
matarto: ahaa , jejku juz wiem , dzięki
3 lut 22:09
Eta:
3 lut 22:09
daras: napisz jaki kosmos ci wyszedł
ja bardzo lubię galaktyki spiralne
3 lut 22:10
matarto: wychodzi ze ma 45 lat ?
3 lut 22:10
matarto: nie wiedzialem co dalej bo zrobilem x2+x=2070 i nie wiedzialem
3 lut 22:11
Eta:
ok
młody jubilat
3 lut 22:11
daras: Eta wiesz, że to jest ...
w ten sposób bezmózgie istoty zdobywają kolejne szczeble awansu do..
a potem widzimy ich w TV na prawie każdym kanale
3 lut 22:12
daras: to był żołnierz armii Napoleona III
3 lut 22:13
Eta:
e Etammmmm
3 lut 22:16