pilne
justyna21: Rozwiaz rownania
3 lut 20:56
Proceder: a)
DZIEDZINA
x−2≠0
x≠2
x∊R/{2}
Mnożysz razy (x−2) bo podałaś dzienię i to nie jest zero
x+4=3(x−2)
x+4=3x−6
na jedną stronę teraz pamiętając o zmianach znaków
x+4 −3x+6=0
teraz zwykłe dodawanie i odejmowanie
−2x+10=0
−2x=−10 / dzielę przez (−2)
x=5
3 lut 21:09
3 lut 21:15
Proceder: reszta przykładów tak samo
najpierw dziedzina
potem mnożenie
dodawanie,odejmowanie wyrazów podobnych i wynik.
Jak gdzieś staniesz to napisz może dam rade podpowiedzieć
3 lut 21:15
justyna21: moge ciebie prosic o rozwiazanie wszystkich przykladow?
3 lut 21:15
daras: ciebie ? a może Ciebie?
3 lut 21:16
justyna21: jej ale sie czepiasz
3 lut 21:19
Proceder: Justynko reszta przykładów jest analogiczna do pierwszych
schemat−sposób rozwiązywania jest ten sam
ktoś rozwiązał a)
zastanów się i sama działaj w b) to jest naprawde do ogarnięcia,nie spinaj się i nie mów
sobie,że to nie dla Ciebie
Powodzenia
3 lut 21:21
Marcin: Justyna.. a chcesz się tego nauczyć, czy może chcesz tylko rozwiązania? Określ się.
3 lut 21:23
justyna21: chce tylko rozwiazania
3 lut 21:25
Pro100wRYJ proceder: same rozwiązania nie pomogą Ci zdawać sprawdzianów,potrzeba trochę własnego zaangażowania
nie warto czekać na gotowe bo dłużej komuś zajmuje napisanie tego tutaj tym kodem rozwiązania
niż jesteś w stanie to zrobić samemu
Działaj!
3 lut 21:30
justyna21: ja i tak nic nie rozumiem a sprawdzianow juz nie bedzie
3 lut 21:32
Marcin: To po co CI to? Nie rozumiesz, bo nie chcesz zrozumieć.
3 lut 21:33
Proceder: zacznij rozbić przykład b)
jak sie zatniesz w jakims miejscu to napisz a pomoge
3 lut 21:34
justyna21: dobra nie to nie prosila sie nie bede czesc
3 lut 21:35
Marcin: No i focha jeszcze strzeliła, dobre
3 lut 21:36
Proceder: czy tylko ja mam w klasie kogoś takiego(podobne podejscie do nauki)
3 lut 21:38
5-latek: Wroci pod innym nickiem
3 lut 21:38
Pro100wRYJ: próbujesz pomóc i jeszcze kopa w jaja dostajesz na dziękuje
Pozdrawiam
3 lut 21:39
Marcin: Proceder ja mam takie 80% klasy
3 lut 21:40
Proceder: To teraz czekamy na tą panią pod innym nickiem
3 lut 21:43
daras: raczej kopa bez dziękuję
3 lut 22:08
daras: skoro jej to do niczego potrzebne, bo już nie ma sprawdzianów, to po jakiego grzyba nam dupę
zawraca? chyba ma bombę na semestr
3 lut 22:09
Proceder: ja mam 2

hehe
Maturalna klasa
3 lut 22:11