pomocy proszę
ariffe2: czy mi ktoś pomoże przy tych moich zadaniach? wyznacz różnicę zbiorów A−B,B−A. a)
| | | | | | | | | |
A={−3,−2,−1,0,1,2,3}, B={− √2,−1,1,√2} b) A={0, | , | , | , | }, |
| | | | | |
| | | | | | | |
B={ | , | ,N{3}{4], | c) A={−2,0,2}. B={−1,1,3} d) A={√1,√2,√3,√4}, |
| | | | |
B={1,2} e) A={2,3,5,6,8,9} B={1,2,4,5,7,8} f) A jest zbiorem dodatnich dzielników liczby
26, B jest zbiorem dadatnich dzielników liczby 32 g) A jest zbiorem ujemnych całkowitych
rozwiazań nierówności −2x = 1 ≤9, B={x:x ε C i −3≤x≤3} h) A jest zbiorem dodatnich dzielników
liczby 18, B={x:x ε C i x
2=81
24 paź 00:41
AROB: No to pomagam dalej, skoro jeszcze czekasz. Wyślę w częściach.
24 paź 00:58
AROB: a) A\B={−3, −2, 0, 2, 3}, B \ A = {−√2, √2 }
c) A \ B = A, B \ A = B
d) A \ B = { √2, √3 }, B \ A = ∅ (zbiór pusty)
e) A \ B = {3, 6, 9}, B \ A = {1, 4, 7}
ariffe2 Popraw zbiór B w punkcie b).
24 paź 01:09
AROB: f) A = {1,2,13,26}, B= {1,2,4,8,16,32}
A \ B = { 13, 26} , B \ A = { 4, 8, 16, 32}
g) domyślam się, że: −2x + 1 ≤ 9, −2x≤ 8, ⇒ x ≥ −4
A = {−4,−3,−2,−1}, B = {−3,−2,−1,0,1,2,3}
A \ B = {−4}, B \ A = {0,1,2,3}
h) A = {1,2,3,6,9,18}, B = { −9, 9}
A \ B = {1,2,3,6,18}, B \ A = { −9 }
24 paź 01:21
AROB: Czekam na punkt b) .
24 paź 01:22
ariffe2: B=12,23,34,1 przepraszam kom mi się zawiesił
24 paź 01:36