Lolek22: Pomóżcie mam takie zadanie ,,W ciągu doby Maciek przeznacza przeciętnie 30% czasu na sen,
40% na naukę a 5% na sport, pozostała część doby wypełniają mu różne inne czynności
życiowe. O ile procent więcej czasu zajmuje Macikowi nauka niż sen i trening?" Będę
wdzięczny za pomoc.
8 paź 17:35
Kinga: 30%+5 % = 35%
35% z 24 godz= 8,4
40% z 24=9,6
9,6-8,4=1,2
8,4 to 100%
1,2 to x %
proporcja i rozwiązzujemy
1,2*100/8,4 =x
120/8,4=x
1200/84=x
x≈14,3% lub w ułamku zwykłym 14 i 2/7 %
8 paź 18:01
Lolek22: Wielkie dzięki
8 paź 19:19
Rdzenny mat-fiz : Masz downa Kinga idź do mcdonald robić
30%=100%
40%= x
30x= 4000
X= 133,33
Odp o 33,33% więcej
Walić humanow i Kingę
29 paź 10:45
Bio-chem-mat: Zgadzam się z rdzennym mat−fizem
29 paź 10:47
Bio-chem-mat: 🧐🧐🧐🧐🧐🤬🤬🤬🤬🤬🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮👍🏿👍🏿👍🏿👍🏽👍🏼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻
29 paź 10:50
rixy: Hello brops
20 lip 21:47
:
Współczuję uczniom obarczanym takimi pseudozadaniami.
Pomijając niejasność jaką jest relacja między sportem a treningiem, to kluczowe pytanie '' O
ile procent więcej czasu zajmuje Macikowi nauka niż sen i trening'' jest bezsensowne.
21 lip 14:28