matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
wojas9528:
Bok rombu ma długość równą 5, a suma długości jego przekątnych jest równa 12. Oblicz długość wysokości rombu.
3 lut 20:54
Eta:
e*f
P=a*h i P=
2
ef
f
2
+e
2
=4a
2
⇒ (f+e)
2
−2ef=4a
2
⇒ 12
2
−2ef=100 ⇒ ef= 22 ⇒
=11
2
a*h= 11⇒ h=.........
3 lut 21:16