granica
Studentka: oblicz granicę (prosta do obliczenia)
lim (1+ 2n)3n
x→∞
3 lut 20:47
Sadman: [(1+
2n)
n)]
3nn powinnaś mieć na wykładach co dalej
3 lut 20:49
asdf:
=
| | 2 | |
limn→∞ [ ( 1 + |
| ) n ] 3 =  |
| | n | |
P.S
nie x→
∞, tylko n w tym przypadku chyba nie?
3 lut 20:50
Studentka: ale potem 2 mnożymy przez 3 czy dzielimy?
3 lut 21:01
Studentka: i tak miało byc n

sory
3 lut 21:02
Sadman: | | 2 | |
(1 + |
| )n <− z tego masz e2 |
| | n | |
| | 3n | |
oddzielnie sobie policz granicę |
| , i następnie podnieś "e2" do tej potęgo co Ci wyjdzie |
| | n | |
z tej granicy
3 lut 21:08
Sadman: w sumie to nie ma co liczyć, bo od razu widać jaka granica

no to wynik e
6
3 lut 21:08
Studentka: dziękuje

to tylko dla upewnienia bo ktoś mi nie chciał przyznać racji

dzięki za pomoc
3 lut 21:43
Sadman: nie ma sprawy
3 lut 21:45
Mila:
| | 2 | |
lim{n→∞)[ (1+ |
| )n2](2*3)=e6 |
| | n | |
3 lut 21:48