parametr,funcja rosnąca.ale jest minus przy X
Proceder: dla jakiego "m" f(X) jest rosnąca
F(x)=(1−4m)−x
3 lut 20:24
pigor: ... , otóż F to funkcja wykładnicza , 1−4m≠0 ,
a więc jest rosnąca ⇔
⇔
0< 1−4m < 1 /+(−1) ⇔ −1< −4m < 2 /:(−4) ⇔
⇔
14 >m >−
24 ⇔ −
12< m<
14 ⇔
m∊(−12;14) . ...
3 lut 20:43
Proceder: | | 1 | |
w odp jest m∊(o, |
| )  |
| | 4 | |
3 lut 20:46
pigor: o

przepraszam, krok po kroku sprawdź mnie i znajdź
sobie błąd tu : 1+(−1)= 0 , a nie = 2 jak napisałem

;
3 lut 20:51
Proceder: | | 1 | |
tak i teraz jest−4m<0⇒m>0 i stąd to 0 a nie − |
| |
| | 2 | |
3 lut 20:55