funkcja
Nina: Funkcja kwadratowa
Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f określonej wzorem f(x)=x2+bx+c jest przedział <−2,∞).
Funkcja przyjmuje wartości ujemne dla argumentów należących do przedziału(−4,6). Wskaż wzór
funkcji f.
A.f(x)=−2(x+4)(x−6)
B.f(x)=(x+4)(x−6)−2
C.f(x)=(x+4)(x−6)+23
D.f(x)=(x−4)(x+6)−23
3 lut 20:05
5-latek: jesli x∊(−4,6) to jakie beda miejsca zerowe tej funkcji ?
drugie pytanie . jesli zbiorem wartosci tej funkcji jest podany przedzial to jak beda
skierowane ramiona parabli ?
juz teraz nie powinno byc problemow z odpowiedzia
3 lut 20:10