matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WEKTORY.
Blue:
x
y
Dany jest niezerowy wektor u=[x,y]. Wykaż, że wektor [
,
] jest wektorem
|u|
|u|
jednostkowym.
3 lut 17:45
Mila:
|u|=
√
x
2
+y
2
x
y
Oblicz teraz dł. wektora v=[
,
|u|
|u|
3 lut 17:51
Blue:
aaa , już czaje
3 lut 17:59