okresowość funkcji
Sadman: ktoś pomoże przy okresowości funkcji i wyjaśni jak się wyznacza okres podstawowy na konkretnych
przykładach?
f(x) = −sin(5x)
f(x) = cos2x
3 lut 15:57
wredulus_pospolitus:
Sadman ... najprościej to po prostu narysować
3 lut 16:05
Sadman: a sinx + cosx też rysować?
3 lut 16:06
Sadman: ja po prostu tak lecę z tym szybko, bo przede mną jeszcze powtórzenie całek, pochodnych,
jakiegoś ciepła i cholera wie co jeszcze :c a to tylko takie małe głupotki, które chciałabym
powtórzyć, bo może mnie nagle olśni na egzaminie
3 lut 16:07
wredulus_pospolitus:
ciepła

IŚ

czy co studiujesz
3 lut 16:09
Sadman: to ciepło to związane z szybkością reakcji, to z tym wzorem arrheniusa czy jak mu tam było

w
każdym razie zapamiętałam to jako ciepło, więc pewnie złe określenie, alee

bezpieczeństwo żywności, sama chemia

ale przez matmę też trzeba przejść
3 lut 16:12
zawodus: funkcja jest okresowa, jeśli
1. x oraz −x∊ D
2. f(x)=f(x+T), T nazywamy okresem funkcji.
3 lut 16:19
zawodus: 1. x+T oraz x−T ∊ D
3 lut 16:19
Sadman: tak, tyle wiem

ale niestety jak przychodzi co do czego..to hoho, moje szare komórki
rezygnują z dalszej współpracy
3 lut 16:20