matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Jacek:
Ostatnie przykłądy prosze o pomoc
1) 2cos2x + 3 = 4cosx 2) sin9x + sin5x + 2sin
2
x = 1 to ostanie przyklady prosze o pomoc
3 lut 14:44
wredulus_pospolitus:
1) cos2x = 2cos
2
x − 1
α+β
α−β
2) sinα + sinβ = 2sin
cos
2
2
Jacek ... wzory ... wzory ... wzory i jeszcze raz wzory
3 lut 14:46