matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:a. N{10}{2}
wanda:
Oblicz:
10
2
a.
10
8
b.
9
4
c.
9
5
d.
23 paź 21:50
Bogdan:
dla c
9
4
9 * 8 * 7 * 6
=
= ...
1 * 2 * 3 * 4
Pozostałe analogicznie
23 paź 21:54
Bogdan:
n
k
n
n − k
17
15
17
2
17 * 16
Trzeba pamiętać, że
=
, np.
=
=
1 * 2
23 paź 21:55
Mateusz:
Zajrzyj tu masz wszystko dokładnie wyjasnione
https://matematykaszkolna.pl/strona/1014.html
23 paź 21:57