Dany jest stożek o kącie rozwarcia alfa
wanda: Dany jest stożek o kącie rozwarcia alfa i tworzącej o długości równej a.
Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej stożka.
Następnie wykonaj obliczenia dla kąta rozwarcia 120 stopni i długości tworzącej równej 60cm
23 paź 21:45
Bogdan:
Wpisz w wyszukiwarkę na tej stronie hasło
stożek, otrzymasz wiele podobnych
zadań, nawet to, np. tu
23040
23 paź 21:58
wanda:
sin
12 α =
rl cos
12 α =
hl
r = l * sin
12 α h = l * cos
12 α
proszę o sprawdzenie
27 paź 08:43