Potegi
Kaktus: 646 − 645 = ? moglby mi ktos pomoc jak to rozwiazac, czy dobrze mysle ze trzeba wyciagnac
przed nawias 642 i zostanie 3−2,5= (642)0,5
3 lut 09:15
J: = 645(64 −1) = 63*645
3 lut 09:17
Kaktus: I zostawic to w takiej postaci , bo nie wiem jak to policzyc, ani podstawa ani potega nie hest
taka sama
3 lut 09:21
J: Możne jeszcze zmienić zapis; = 63*(26)5 = 63*230
3 lut 09:31
Kaktus: Ok dziekuje za pomoc, mam jeszcze male pytanko, czyli tak jak myslalam to byloby zle?
=(64)2)3 × (64)2)2.5 ?
3 lut 09:35
J: Przecież tam jest odejmowanie , a nie iloczyn.
3 lut 09:38