matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne
wylf:
1) **Jeżeli 3
x
= t ,to 2
x
= ? 2) wyznacz naturalne x, 3
x
+ 2
2x
= 5
x
3) * rozwiazac rownanie 3
x+1
= 2*4
x
+ 1
3 lut 01:15
asdf:
log
a
b =c => a
c
= b, czyli: a = 3, b = x, c = t
log
3
t = x
2
x
= 2
log
3
t
3 lut 01:52