pierwiastki i potęgi
zmora: Proszę o sprawdzenie :
| ( 318 + 316) *27 | | 334 *27 | | 334 *3 | |
| = |
| = |
| = |
| (314 + 312) *9 | | 326 * 9 | | 326 | |
| | 335 | |
|
| = 3 9 czy to jest dobry trop muślenia  |
| | 336 | |
3√−500 = −500
13 = −7,93

?
2 lut 23:10
PW: Żleeee, nie ma takiej zależności
318+316 = 334
− to nieprawda.
2 lut 23:16
Bogdan:
318 + 316 ≠ 334
2 lut 23:17
zmora: dziękuję bardzo za sprawdzenie , ale proszę o sugestie
2 lut 23:18
zmora: | (387420489 +43046721) *27 | |
| |
| (4782969+531441) *9 | |
2 lut 23:21
zmora: w takiej forrmie można zapisać
?
2 lut 23:21
zmora: pomoże ktoś czy nie
2 lut 23:27
zmora: halooooooo
2 lut 23:31
Bogdan:
Nie tak.
2 lut 23:32
Bogdan:
Inny przykład : 518 + 516 = 516(52 + 1)
2 lut 23:34
zmora: Bogdan dziękuję za wylewność , ale jeżeli nie chcesz pomóc nie denerwuj mnie ,nigdzie nie mogę
znaleźć wzoru na dodawanie licz o tych samych podstawach a różnych potegach
2 lut 23:36
zmora: o dzięki teraz już wiem
2 lut 23:36
zmora: 316 (32 +1)
2 lut 23:37
zmora: a czy te nawiasy się skrócą ?
2 lut 23:38
zmora: już wszystko wiem mam wyni 243
2 lut 23:41
zmora: dzięki
2 lut 23:41
Bogdan:
No to już nie będę Cię denerwował
2 lut 23:43
zmora: nie no spoko dzięki , ale jak nie mogę czegoś zrobić strasznie się wściekam
2 lut 23:45