matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie
kasiunia5:
∫x
2
/(x
2
+4x+4)dx, proszę o pomoc w rozwiązaniu
2 lut 23:02
ICSP:
x
2
∫
dx =
x
2
+ 4x +4
4
4
= ∫ dx − ∫
+ ∫
dx =
x+2
(x+2)
2
= ... Dalej już nie powinno być problemów.
2 lut 23:06