Pomoc
Wazyl: Witam! Podesłałby ktoś fajne zadania z wielomianów na poziomie maturki? Nie chodzi mi o zadnia
"na odwal" tylko jakieś trudniejsze i ciekawsze.
2 lut 21:54
2 lut 21:55
Wazyl: Dzięki
bezendu. Napisze jak będę miał z jakimś problem
2 lut 22:01
Wazyl: Ma ktoś jeszcze jakieś ciekawe zadnia?
3 lut 15:46
52: Wyznacz resztę z dzielenia wielomianu W(x)=x2013 −2x2012+2x2011−1 przez wielomian
G(x)=x3−x
Maturalne.
3 lut 15:57
Wazyl: W(x)=P(x)(x3−x)+ax+b
W(0)=...
W(1)=...
Można troszkę trudniejsze?
3 lut 16:42
Wazyl: ax2+bx+c. Poprawiam się.
W(0)=..
W(1)=...
W(−1)=...
Myślałem że jest x2...
3 lut 16:48
5-latek: masz takie
Oblicz a) (
3√9+√80+
3√9−√80)
3−3(
3√9+√80+
3√9−√80)
b) napisz taki wielomian trzeciego stopnia , ktory ma wspolczynniki calkowite o mozliwie
najmniejszych wartosciach bezwzglednych i ktorego pierwiastkiem jest liczba
x
1=
3√9+√80+
3√9−√80
c) udowodnij ze x
1=3
Mysle ze ciekawe . tak jak chciales
3 lut 16:56
Wazyl: drugi nawias też ( )3?
3 lut 16:57
5-latek: Nie
3 lut 17:00
Wazyl: Bez sensu. Cofam pytanie. Pomyśle i dam znać. Dzięki
5−latku
3 lut 17:00
3 lut 17:03
5-latek: Nie wiem czy takie zdadania moga byc na maturze ale masz jeszce jedno z wielomianow
Tekstowe
W trojkacie rownoramiennym wysokosc =10
OKrag ktorego srednica jest podstawa trojkata przeciana ramina trojkata w punktack M i N i
MN=6
Oblicz przynajmniej jedna z mozliwych dlugosci podstawy trojkata .
3 lut 17:11