całka
Monila: ∫ x ctg2x dx
na pewno będzie przez części ale jaakk
2 lut 21:02
sushi_ gg6397228:
trzbea zbic potege "x"
u ' = 1 v= ....
2 lut 21:05
Monila: ale potem wychodzi ... ∫ xln|sin2x|
2 lut 21:11
Monila: a to chyba za dziko wygląda
2 lut 21:11
HopeZ: Podpowiem...
cos2x = 1 − sin2x
2 lut 21:12
HopeZ: Nie, nie totalna nieprawda Monila. Nie zrobisz tego z tego wzoru ∫ctgxdx = ln|sinx| +c
2 lut 21:14
Monila: t=sin
2x
| | 1−t | |
∫ |
| ... to i tak w dalszej części dochodze do ln|sin2x| |
| | t | |
2 lut 21:16
Monila: nieee, nie wyliczyłam dt.. ciężki przykład
2 lut 21:17
2 lut 21:19
HopeZ: Dzisiaj trudne, jutro już nie tak bardzo. Licz dalej!
2 lut 21:20