Parametr!
Zuzu: Wyznacz wszystkie wartości parametru p, dla których kwadrat różnicy różnych rozwiązań równania
0,5xkwadrat + ( p + 1 ) x + 2 = 0 jest nie większy od 84 ?
2 lut 19:23
sushi_ gg6397228:
zapisz wzorami " kwadrat różnicy różnych rozwiazan" ≤ 84
2 lut 19:26
Zuzu: ( x1− x2)2 ≤ 84.
co dalej?
2 lut 19:32
Zuzu: ?
2 lut 19:37
sushi_ gg6397228:
jak wyglada to ze wzorów
x1=....
x2=....
x1−x2=.....
2 lut 19:37
Zuzu: włanie nie wiem .. policzyć jako rozwiązania równania?
2 lut 19:41
sushi_ gg6397228:
podaj jak liczysz Δ, jak wyglada wzor na x1 i x2
2 lut 19:44
Zuzu: nie rozumiem?
2 lut 20:10
sushi_ gg6397228:
otwórz tablice matematyczne i przepisz z nich ile wynosi x1 i x2
2 lut 20:10