y=2arcisnx a y=arcsin 2x?
Wojtek: Jaka będzie różnica na wykresie między y=2arcisnx a y=arcsin 2x
2 lut 18:39
Mila:
y=arcsin(x)
y=2arcsin(x) wykres wydłużony D=<−1,1>
Z
w=<−π,π>
2 lut 18:47
Wojtek: a y=arcsin 2x?
2 lut 18:50
Wojtek: ok dzięki za odpowiedz

i ostatnie pytanie y=−2arccos2x ? będzie odbity względem osi X ale
będzie zwykłej wielkości?
2 lut 18:55
Mila:

y=arcsin(x)
y=arcsin(2x) wykres "ściśnięty"
2 lut 19:00
Mila:
y=arccos(2x)
y=2arccos(2x) wydłużony 2 razy
wykres y=2arccos(2x) →S
OX→
y=−2arccos(2x) nie narysowałam w całości , na kartce narysuj.
2 lut 19:09