wektory
enej85: 1.
a) Napisać równanie płaszczyzny przechodzącej przez punkt P0 = (1,−1,2) i prostopadłej do
wektora N= [1,−1,−1]
b) Obliczyć pole trójkąta rozpiętego na wektorach a = 5k + 3i − 2j ,b = −j + k + 3i
2 lut 18:36
AS:
a) Nx*(x – xo) + Ny*(y – yo) + Nz*(z – zo) = 0
b) m = [3,−2,5] , n = [3,−1,1]
P = 1/2*|m|*|n|*sin(α) gdzie sin(α) = √1 − cos2(α)
2 lut 18:56
enej85: a) 1(x−1) + (−1)(y+1) + 2(z+1)
2 lut 19:24
enej85: |a| =
√ax2 + ay2 + az2.
|a| =
√32 + (−2)2+52 =38
|b|
√32 + (−1)2 + 12 = 11
| | 9 | |
P= 1/2* 38*11 * sin √1 − cos ( |
| )2 |
| | 209 | |
2 lut 20:05
enej85: P = sin*1 − sin * 9
2 lut 20:09
enej85: dobrze?
2 lut 20:21
Aga1.: źle
3 lut 08:07