matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
dominika:
W zbiorze liczb zespolonych rozwiązać równanie: 2(z+1/z)
2
+ z + 1/z = 0.
2 lut 17:31
PW:
Tak samo jak w R:
1
− podstawić z+
= u i rozwiązać równanie
z
2u
2
+u = 0.
2 lut 17:34
dominika:
Ok, wielkie dzięki
2 lut 17:42