prosze o syzblka odp.!!
maths: mam znowu problem... jak rozwiązać które wyrazy ciągów są większe od M..
za an=2n − 3 / 2n−1 (to 2n −1 jest wszystko pod kreską) a M=2
i ma wyjśc n=1 v n=2 .....
2 lut 17:23
5-latek: Rowiaz taka nierownosc
2 lut 17:27
2 lut 17:28
maths: wiem. ale potem nie wychodzi taki wynik

//
2 lut 17:29
maths: bo wychodzi −2(2n+1)(2n−1)>0
2 lut 17:29
maths: czyli z tego wynika że n=−1/2 lub n=1/2 ....
2 lut 17:29
maths: a dziedzina przecież n nalezy do N+ więc wychodzi zbiór pusty.
2 lut 17:32