matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
mati:
Czy lim
n→
∞
(−2)
n
=
∞
?
2 lut 16:19
PW:
A próbowałeś a
1
=−2, a
2
=+4, a
3
=−8, a
4
=+16 itd.?
2 lut 16:23
mati:
To wtedy taki szereg będzie rozbieżny ?
2 lut 16:25