Jakie jest NWD dla liczb (362,826) jak to obliczyc?
bob:
2 lut 16:08
bob: Jakie jest NWD dla liczb (362,826) jak to obliczyc?
2 lut 16:09
2 lut 16:09
bob: mozna podzielic przez 2 i wyjdzie 181 i 413 a co dalej?
2 lut 16:12
J: 413:7=59
2 lut 16:22
Marcin: NWD=2
2 lut 16:25
bob: jakim sposobem to rozpisac?
2 lut 16:29
Marcin: hmm np tak:
362:2 ⇒ 181 | 826:2 ⇒413
181:181⇒ 1 | 413:7 ⇒59
| 59:59 ⇒1
Wspólnym dzielnikiem jest TYLKO 2
2 lut 16:34
bob: Wielkie dzieki

!
2 lut 16:35
bob: NWW (14,21)=
NWW(60,72)=
NWW(50,70)=
NWW(75,45)=
3 lut 17:34