gosia: Na okręgu o promieniu 3 opisano trapez prostokątny o polu powierzchni 60 cm .Oblicz obwód
tego trapezu .
7 paź 22:11
Mycha: zalozmy ze mamy boki trapezu a,b,c,d idac od podstawy w kierunku przeciwnym do wskazowek
zegara. aby opisac trapez na okregu suma przeciwleglych bokow musi byc sobie rowna
a+c=b+d
mamy trapez o pow. 60 cm2 czyli
((a+c)/2)b=60
b=6, bo jest rowne srednicy
wiec mamy
(a+c)/2=10
a+c=20
poniewaz a+c=b+d=20
wiec obwod wynosi a+b+c+d=40
8 paź 12:10
koza: pole " P" = 1/2 obwodu "p" * średnica "r", P= p*r
60=p*3 p=20 obw.=2p=40cm
8 paź 18:43
prosto: 16+16+24+24+9+1+6+4
4 lis 17:52
prosto: 16%2B16%2B24%2B24%2B9%2B1%2B6%2B4
4 lis 17:52
prosto: 16+16+24+24+9+1+6+4=110
4 lis 17:53
prosto: βπ≥→δγ
∑⇔≥γ876∈08-09Δ-9
11 lis 13:01
natalia: oblicz obwód prostokąta o boku 12cm*6cm i wysokośc 4cm
8 gru 15:58
ania: w trapezie równoramiennym ramiona mają długosc 7cm, a wysokosc 4cm. Pole trapezu wynosi
50cm2. Jaki jest obwód tego trapezu?
15 lut 10:49
ania: w trapezie równoramiennym ramiona mają długosc 7cm, a wysokosc 4cm. Pole trapezu wynosi
50cm2. Jaki jest obwód tego trapezu?
15 lut 10:49
nauczyciel: γΩ≥⊂δ←≤≤Δ∞∞∫π
1 mar 19:32
luk: Oblicz długość wysokości trapezu równoramiennego o podstawach długości 11cm i 27cm oraz
ramionami długości 14cm.
24 mar 18:09
%3Cb%3Eluk%3A%3C%2Fb%3E%20Oblicz%20d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87%20wysoko%C5%9Bci%20trapezu%20r%C3%B3wnoramiennego%20o%20podstawach%20d%C5%82ugo%C5%9Bci%2011cm%20i%2027cm%20oraz%0Aramionami%20d%C5%82ugo%C5%9Bci%2014cm.%0A%0A%0A
24 mar 18:09