matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wylicz całkę
Monila:
Muszę wyliczyć całkę:
e
1
x
∫
dx
x
2
2 lut 14:51
Monila:
Tam jest e do potęgi 1/x
2 lut 14:51
Mila:
1
−1
[
=t,
dx=dt]
x
x
2
=−∫e
t
dt=...
2 lut 15:11
Monila:
Dziękuję !
2 lut 15:17