d
!23: czy (−a−b)
2 teraz − przed nawias i mamy −(a+b)
2 czy jeśli coś do kwadratu to minus
ginie i mamy (a+b)
2 
porszę o pomoc
2 lut 12:57
Marcin: ten minus nie ginie. masz −(a2+2ab+b2)
2 lut 12:58
Kejt: (−a−b)
2=[−(a+b)]
2=(a+b)
2
Twoje drugie przekształcenie nie jest równoważne
2 lut 12:58
!23: nie rozumiem

(−a−b)
2 =(a+b)
2 tak.
2 lut 13:03
Kejt: tak.
2 lut 13:05
5-latek: tak
2 lut 13:05
!23: czyli jak mam takie coś (−a−b)2 to (−a−b)2=[−(a+b)]2=(a+b)2 a nie (−a−b)2=−(a+b)2
←źle. ?
2 lut 13:07
Kejt: tak, to drugie jest źle.
2 lut 13:08
!23: dziękuje
2 lut 13:09
Marcin: Ja Ci policzyłem dla −(a+b)
2.
2 lut 13:10