równania
Marta: rozwiąż równania. a) (16−9x2)(x2+9)=0 b)x3−6x2+8x=0
c) x3+2x2−4x−8=0
23 paź 19:40
kaz: zapisz porządnie równania stosując"wpisz,a otrzymasz"
23 paź 19:42
Krzychu: (16−9x2)(x2+9)=0
22 sie 13:14
bezendu:
(4−3x)(4+3x)(x
2+9)=0
22 sie 19:33
5-latek: x
3−6x
2+8x=0 to x(x
2−6x+8)=0 to x=0 lub x
2−6x+8=0 to juz potrafisz rozwiazac
x
3+2x
2−4x−8=0 −metoda grupowania wyrazow 1 z 2 i 3z4 mamy wiec x
2(x+2)−4(x+2) =0 to wspolny
czynnik (x+2) przed nawias i mamy (x+2)(x
2−4)=0 to x+2=0 lub x
2−4=0 a to juz sobie rozwaz.
Teraz zobaczylem ze stary post nawet bardzo stary ale niech zostanie
22 sie 20:10