funkcje
Robert: Funkcja f określona jest wzorem f(x)=4x3−4x−9x2+x+2
Znajdź punkt przecięcia wykresu funkcji f z osia Oy .
Znajdź, o ile istnieją, punkty przecięcia funkcji f z osia Ox .
Wyznacz te argumenty, dla których funkcje f (x) i funkcja g(x) =7x2−15x+2 przyjmują tę
samą wartość.
2 lut 12:29
Robert: pomyłka 4x4−4x3−9x2+x+2
2 lut 12:39
Robert: 4x4−4x3−9x2+x+2=0 i co dalej z tym?
2 lut 12:40
J: Punkt przecięcia z osią OY ma współrzędne ( 0;f(0) ),czyli podstaw za x wartość 0 i oblicz.
2 lut 12:49
Robert: a te miejsca zerowe? nie mogę tego wyliczyć
3 lut 16:54
Robert: ?
5 lut 17:59