matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
Marta:
wyznacz współczynniki a i b we wzorze funkcji f(x)=ax2+bx+4, tak aby do wykresu funkcji należały punkty (1,3) i (−1,9).
23 paź 19:37
kaz:
3=a1
2
+b*1+4 9=a(−1)
2
−b+4 rozwiąż układ równań
23 paź 19:41