matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
potrzebujący:
Obliczyć całkę:
dx
∫
5+3cosx
2 lut 10:17
MQ:
x
Podstawienie t=tg
2
1−t
2
cosx=
1+t
2
2
dx=
1+t
2
2 lut 10:28
MQ:
Miało być:
2
dx=
dt
1+t
2
2 lut 10:34
potrzebujący:
dzieki
2 lut 10:42