Zbiorem wartości funkcji f ...
MatMetJohn: Zbiorem wartości funkcji f określonej wzorem f(x)=
−6x jest przedział <−1,2>. Dziedzina tej
funkcji to:
a) <−3,6>
b) <−3,0) u (0,6>
c)<6,∞)
d)(−∞,−3> u <6,∞)
Nie umiem wywnioskować tej dziedziny

Prosze o pomoc
1 lut 22:57
Bogdan:
Przede wszystkim do dziedziny nie należy zero
1 lut 23:05
due:
x≠0 f(x)=m , m∊<−1,2>
| | −6 | | −6 | |
x= |
| = 6 i x= |
| = −3 |
| | −1 | | 2 | |
D=<−3,6>
1 lut 23:06
due:
D= <−3,6>\ {0}⇒
1 lut 23:07
MatMetJohn: Czyli odpowiedz A ?
1 lut 23:10
Bogdan:
a czy widzisz w A wykluczone zero?
1 lut 23:17
MatMetJohn: To w takim razie albo B albo D. Ale chyba to bd D
1 lut 23:33
MatMetJohn: Halo xD Dobrze myślę czy źle ?
2 lut 12:32