matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz granicę
qork:
lim
x
→
∞
(
1
x
)
x
1 lut 21:56
kangurek:
podpowiedz:
1
x−x+1
−x+1
=
= (1+
)
x
x
x
1 lut 22:01
MQ:
(1/x)
x
=1/(x
x
) x→
∞
⇒ x
x
→
∞
⇒ 1/(x
x
)→0
1 lut 22:05